Audiometrie

Vom da mai intai o definitie simpla, pe intelesul tuturor a Audiometriei, ca apoi sa vedem de ce este important ca vizita la aceste cabinete sa nu se faca doar atunci cand observam o scadere dramatica a auzului: „Audiometria cuprinde acele proceduri utilizate pentru masurarea pragurilor de auz”.

De exemplu, o conversatie o purtam in intervalul 300 -3000 de hz. Dar este posibil sa nu stim ca avem probleme doar pentru ca auzim ce vorbim intre noi. Noi, oamenii, putem auzi sunete in intervalul 20 -20.000 de hz, iar in lumea reala e bine sa folosim in totalitate acest interval. Strazile sunt pline de masini care au motoare din ce in ce mai silentioase, trebuie sa auzim un claxon de bicicleta, o creanga care da sa se rupa, un geam spart, o oala pusa pe aragaz si care da pe-afara, sunete scoase de centrale termice de apartament, cuptoare electrice sau pe gaz… Este important sa auzim lumea moderna pe care ne-am construit-o.

In concluzie, un reper al auzului nostru nu se rezuma doar la conversatii si nu doar atunci trebuie sa facem vizite la cabinetul de Audiometrie!

Apoi, multi oameni nu stiu ca ametelile si vertijul pot fi strans legate de probleme de auz.

Audiometria trebuie efectuata la sugari si copii, deoarece pierderea auzului dintr-un motiv neidentificat poate intarzia abilitatile de vorbire si limbaj. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Pentru angajatori din medii unde daca nu auzi intreaga gama de sunete si frecvente poate fi periculos, este obligatorie testarea angajatilor. Sa ne imaginam un muncitor care nu aude foarte bine, pe un santier de constructii: macarale, betoniere, scule de toate felurile, un mediu in care te poti accidenta grav din cauza problemelor legate de auz.

Sa mai spunem ca Audiometria este o procedura sigura la care exista rareori contraindicatii si care nu necesita ingrijire speciala.

FA-TI O PROGRAMARE

si o sa te contactam pentru confirmare

Politica de confidentialitate

Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

CONTACTEAZA-NE

0264-456922

0758-342178

centrulmedical@mcmedexpert.ro

Orar de functionare: L – V : 08:00 – 20:00

Toate serviciile