Certificatul prenuptial - ce este si de ce ar trebui sa il obtii?

Certificatul prenuptial – ce este si de ce ar trebui sa il obtii?

Certificatul prenuptial - ce este si de ce ar trebui sa il obtii?

Daca te afli in pragul casatoriei, probabil ca ai auzit de certificatul prenuptial. Dar ce este acesta si de ce ar trebui sa il obtii? In acest articol, vom explora aceste intrebari si vom descoperi cateva motive pentru care ar trebui sa iei in considerare obtinerea unui certificat prenuptial.

In primul rand, ce este certificatul prenuptial? Acesta este un document medical care atesta starea de sanatate a viitorilor soti. In general, se cere ca ambii parteneri sa se prezinte la medic pentru a efectua anumite teste, cum ar fi testul de sifilis sau cel de HIV. Scopul acestor teste este de a preveni raspandirea bolilor cu transmitere sexuala si de a asigura ca ambii parteneri sunt sanatosi inainte de a se casatori.

De ce ar trebui sa obtii un certificat prenuptial? In primul rand, acesta poate oferi o pace de spirit suplimentara inainte de a te casatori. Daca ambii parteneri sunt testati si se dovedeste ca sunt sanatosi, acest lucru poate reduce anxietatea si stresul legate de problemele de sanatate care pot aparea in viitor.

De asemenea, obtinerea unui certificat prenuptial poate fi o modalitate buna de a incepe discutii importante despre sanatate si viata sexuala inainte de casatorie. Aceste discutii pot ajuta la stabilirea unor asteptari clare si la cresterea nivelului de comunicare intre parteneri.

In plus, obtinerea unui certificat prenuptial poate fi o cerinta legala in unele tari sau state. De exemplu, in Romania, acesta este obligatoriu pentru cei care doresc sa se casatoreasca.

In concluzie, obtinerea unui certificat prenuptial poate fi o decizie importanta inainte de casatorie. Acesta poate oferi o pace de spirit suplimentara, poate incepe discutii importante si poate fi necesar din punct de vedere legal. Daca te afli in pragul casatoriei, ia in considerare obtinerea unui certificat prenuptial pentru a asigura o casatorie sanatoasa si fericita.

Asadar, daca sunteti in cautarea unui serviciu profesionist si prietenos pentru obtinerea certificatului prenuptial, atunci Centrul Medical Medexpert este alegerea perfecta pentru dumneavoastra. Contactati-ne astazi pentru a face programarea dumneavoastra si pentru a va asigura ca sunteti pregatiti pentru ziua cea mare!

Documente necesare:

  • Adeverinta medicala de la medicul de familie pentru ambele persoane.

Analize necesare:

  • Recoltare biologica pentru analizele de sange: VDRL (RPR) si HIV;
  • Interpretare rezultate analize de laborator de catre medic specialist;

Acest certificat trebuie sa fie intocmit cu maximum 14 zile inainte de prezentarea la primarie, in fata ofiterului de stare civila!

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati prin call center 0264-456 922 sau prin formularul de contact: AICI

Certificat prenuptial | Prezentare Certificat prenuptial – www.mcmedepxert.ro (mcmedexpert.ro)

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *