Test COMBO de gripa A/B + Covid 19

Test COMBO de gripa A/B + Covid 19 disponibil acum!

Test COMBO de gripa A/B + Covid 19

Virus influenza A & B – antigen + Covid 19

In contextul actual de pandemie COVID-19, principala provocare a cadrelor medicale este aceea de efectuare a unui diagnostic diferential corect intre gripa si infectia cu SARS Cov2, proces ingreunat de asemenarea simptomatologiilor celor 2 afectiuni. Mai specifice pentru infectia cu SARS Cov2 sunt pierderea gustului si a mirosului, dificultatile de respiratie, durerile de cap si febra care nu cedeaza la tratamentele antitermice si antialgice.

Similare sunt si modalitatile de transmitere ale celor 2 virusuri, ambele fiind vehiculate (transmise) prin intermediul secretiilor eliminate in aer prin tuse sau stranut, referitor la  coronavirus persoanele infectate fiind mult mai contagioase decat in cazul gripei.  In cazul persoanelor infectate cu SARS Cov2 a fost indicata o perioada de contagiozitate care incepe cu 2 zile inaintea aparitiei primelor simptome si se poate extinde  la mai mult de 10 zile in cadrul evolutiei bolii.

Deosebirea intre cele 2 virusuri consta in grupele populationale afectate, in cazul coronavirusului fiind mai des afectate persoanele varstnice sau care au comorbiditati in evolutie, in timp ce copii dezvolta mult mai rar boala in parte, datorita lipsei receptorilor de la nivelul epiteliului respirator.

Focarele de gripa apar in fiecare an in lunile de toamna si iarna. Virusurile de tip A sunt de obicei mai raspandite decat virusurile de tip B si sunt asociate cu cele mai grave epidemii de gripa, in timp ce infectiile de tip B sunt de obicei mai usoare. Standardul de aur al diagnosticului de laborator este cultura de celule de 14 zile, cu una dintr-o varietate de linii celulare care pot sprijini dezvoltarea virusului gripal. Cultura celulara are o utilitate clinica limitata, deoarece rezultatele sunt obtinute prea tarziu in cursul clinic pentru o interventie eficienta a pacientului. Reactia in lant a polimerazei cu transcriptaza inversa (RT-PCR) este o metoda mai noua, care este, in general, mai sensibila decat cultura, cu rate de detectare imbunatatite fata de cultura. de 2-23%. Cu toate acestea, RT-PCR este costisitor, complex si trebuie efectuat in laboratoare specializate. Dispozitivul de testare rapida gripala A&B detecteaza calitativ prezenta antigenului gripal A si / sau a gripei B in tampon nazal sau tampon de gat sau specimene aspirate nazale, oferind rezultate in decurs de 15 minute. Testul foloseste anticorpi specifici pentru gripa Asi gripa B pentru a detecta selectiv antigenul gripal A si gripa B in tampon nazal, tampon gat sau nazale.

Persoanele infectate pot fi contagioase de la 1-2 zile inainte de a obtine simptomele si pana la 7 zile dupa ce se imbolnavesc. Aceasta inseamna ca puteti raspandi virusul gripal inainte de a sti chiar ca sunteti infectat.

Pretul unui test este de 80 ron.

Acuma aveti posibilitatea sa va testati rapid

Testele rapide sunt teste de tip calitativ sau semicantitativ in vitro care se pot realiza prin proceduri non – automate, avand ca principal atu faptul ca pot da rezultate rapide, ca se realizeaza mai usor si sunt mai simplu de interpretat, putandu-se efectua si in laboratoare de la nivelul spitalelor, dar si in alte laboratoare, mai apropiate de locul unde se afla pacientii. Rezultatele la testele rapide se pot observa foarte repede, in mod obisnuit in 10-20 de minute. Pretul unui test rapid pentru gripa este de 60 ron.

Pregatirea pacientului

  • Persoana testata nu isi va sufla nasul inainte de recoltare;
  • Nu se administreaza tratament nazal (spray nazal sau picaturi pentru nas etc.);
  • Alimentatia pacientului nu interfereaza cu rezultatul testului (nu exista restrictii alimentare).

Test virus influenza A & B + Covid 19

Efectuam teste rapide pentru virus influenza A&B si Covid 19 totul cu un singur test  eficient si rapid in Cluj la centrul nostru medical MEDEXPERT.  Pentru mai multe informatii despre aceasta testare nu ezitati sa ne contactati la numerele de telefon 0264-456 922 sau 0758-342 178. Pentru a efectua o programare in vederea unui test rapid virus influenza A&B la sediul nostru din Cluj-Napoca puteti folosi si urmatoarele modalitati: formularul de programare dupa care un consultant medexpert o sa va contacteze in cel mai scurt timp posibil, chat online inclusiv whatsapp.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *