Testare gratuita Babes-Papanicolau si HPV

Centrul medical Medexpert din Cluj-Napoca impreuna cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca  au demarat si in acest an, campania de testare gratuita pentru HPV si ***Babes-Papanicolau. Aceste testari se vor efectua de catre personal medical specializat pentru prevenirea si depistarea precoce a cancerului de col uterin.  Testarile se vor efectua in cadrul clinicii situata pe str. Campului nr. 124A din Cluj-Napoca.

Acest proiect urmareste informarea, educarea si constientizarea populatiei tinta la nivel national cu privire la serviciile de screening ale cancerului de col uterin.

Cine se poate testa? 

Sunt invitate toate femeile cu domiciliul în regiunea: Nord-Vest judetele:

– Bihor;
– Bistrita;
– Cluj;
– Maramures;
– Satu-Mare;
– Salaj.

cu varsta intre 30 şi 64 de ani.

Cancerul de col uterin reprezinta a patra cauza de cancer la femei la nivel mondial si principala cauza de mortalitate la femeile de varsta activa, respectiv 15-45 ani.
La nivel european, mortalitatea prin cancerul de col uterin a scazut cu peste 30% în ultimii 30 de ani prin programe de preventie coerente si consecvente. In Romania, in fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar aproximativ 1.800 de femei pierd lupta cu aceasta boala, cifre care  pozitioneaza Romania pe primul loc in Europa privind ratele de incidenta si mortalitate.  Cancerul de col uterin poate fi prevenit prin vaccinare si testare periodica. Aplicate impreuna, vaccinarea impotriva virusului human papilloma (HPV) si screening-ul reprezinta strategia optima de protectie impotriva cancerului de col uterin. Participarea periodica la screening permite depistarea leziunilor precanceroase si a cancerului de col uterin in stadii incipiente.

***Conditii de eligibilitate test BPN:
In cazul testului Babes-Papanicolau sunt eligibile doar persoanele cuprinse intre 24 si 29 ani si sa nu fi beneficiat in ultimii 5 ani de programul oferit de IOCN.

In cazul testului HPV sunt eligibile toate persoanele cuprinse intre 30 si 64 ani din regiunea Nord-Vest! 

FA-TI O PROGRAMARE

si o sa te contactam pentru confirmare

Politica de confidentialitate

Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

CONTACTEAZA-NE

0264-456922

0758-342178

centrulmedical@mcmedexpert.ro

Orar de functionare: L – V : 08:00 – 20:00

Toate serviciile