Ce sunt testele rapide?

Testele rapide sunt teste de tip calitativ sau semicantitativ in vitro care se pot realiza prin proceduri non – automate, avand ca principal atu faptul ca pot da rezultate rapide, ca se realizeaza mai usor si sunt mai simplu de interpretat, putandu-se efectua si in laboratoare de la nivelul spitalelor, dar si in alte laboratoare, mai apropiate de locul unde se afla pacientii. Rezultatele la testele rapide se pot observa foarte repede, in mod obisnuit in 10-20 de minute.

Sunt doua tipuri de teste rapide care sunt in uz sau se afla in curs de dezvoltare:
– teste directe care urmaresc identificarea antigenelor SARS-CoV-2 in secretiile nasofaringiene (RT-PCR),
– teste indirecte care urmaresc detectarea in sangele pacientilor a anticorpilor care apar datorita raspunsului imun al organismului la virus.

Testul Kewei este un test indirect, cu raspuns rapid al sistemului imunitar la virus prin detectarea anticorpilor in sange.

Cine ar trebui sa faca acest test?

Acest test poate fi solicitat de angajatori pentru:
– reluarea activitatii profesionale,
– cei care trebuie sa se deplaseze in afara tarii, atentie daca sunt acceptate testele rapide sau doar testarile PCR!
– femei insarcinate care urmeaza sa nasca,
– persoanele supuse unui transplant,
– cei care fac hemodializa,
– persoane institutionalizate care au simptome,
– persoane care au simptome de infectie respiratorie (debut brusc cu cel putin unul dintre urmatoarele simptome – tuse, febra, dificultate in respiratie)
– pacientii cu imunosupresie sau cu afectiuni oncologice au nevoie de acest test inaintea internarii,
– pacienti care fac chimioterapie, radioterapie sau interventiilor operatorii.
De asemenea, testul se adreseaza contactilor cazurilor confirmate, personalului medical sau persoanelor expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenti infectiosi.

Cui se adreseaza testul?

Testul poate fi solicitat de angajatori pentru reluarea activitatii profesionale sau de cei care trebuie sa se deplaseze in afara tarii. Femeile insarcinate care urmeaza sa nasca, persoanele supuse unui transplant, cei care fac hemodializa, pacientii cu imunosupresie sau cu afectiuni oncologice au nevoie de acest test inaintea internarii, chimioterapiei, radioterapiei sau interventiilor operatorii. De asemenea, testul se adreseaza contactilor cazurilor confirmate, personalului medical sau persoanelor expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenti infectiosi.

FA-TI O PROGRAMARE

si o sa te contactam pentru confirmare

Politica de confidentialitate

Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

CONTACTEAZA-NE

0264-456922 

0758-342178 

centrulmedical@mcmedexpert.ro

Orar de functionare: L – V : 08:00 – 20:00

In cat timp se elibereaza rezultatele?

Durata de eliberare a rezultatelor este de 15-20 minute din momentul recoltarii probei. Rezultatele testului pot aparea ca in imaginile de mai jos.

Recomandam urmatoarea procedura in cazul testarii rapide:

a. In cazul rezultatului negativ, testarea se repeta la un interval de 5 zile.
ATENTIE! Rezultatul negativ NU exclude prezenta virusului in perioada de incubatie si implicit transmiterea sa!
b.In cazul rezultatului pozitiv, testarea se repeta in maximum 24 de ore.
In acest interval de timp se impune carantina!
c. In cazul in care ambele testari rapide sunt pozitive, pacientul ARE obligatia sa se autoizoleze/sa intre in carantina. Ulterior acesta trebuie sa anunte departamentele de urgenta pentru a solicita un test PCR in cazul in care apar si simptome sau, dupa caz, testarea PCR asimptomatica.
d. In cazul in care primul test este pozitiv si cel de-al doilea negativ, se recomanda o a treia testare fie rapida, fie PCR in maximum 24 de ore.
e. In cazul in care primul test este negativ si cel de-al doilea pozitiv, se ignora prima testare si se urmeaza procedura rezultatului pozitiv descrisa la punctele b, c si d.

Pretul unui test rapid pentru COVID-19 este de 155 ron.

Pentru o programare va rugam sa completati formularul de pe pagina sau sunati la numarul de telefon 0264 456 922.

Alte servicii