PRP Vaginal

Rejuvenarea vaginala PRP

Multi factori sunt implicati intr-o tulburare de excitare sexuala a femeii: modificari hormonale, sarcina si nasterea, modificari psihologice si relationale, scaderea nivelului de testosteron si estrogen, uscaciunea vaginala, conditiile cronice de sanatate si stresul sunt principalii contribuabili.

Rejuvenarea vaginala PRP face parte dintr-o abordare integrativa conceputa pentru a trata tulburarile   mentionate mai sus. Aceasta poate fi, de asemenea, combinata cu tratamentul de rejuvenare cu PRP   uterin si ovarian pentru o abordare mai holistica.

In prezent, pierderea dorintei, disfunctia sexuala si afectarea performantei sexuale sau incontinenta urinara afecteaza milioane de femei. Independent de varsta femeii, aceste tulburari le afecteaza viata.

 Ce inseamna procedura PRP vaginala?

PRP vaginal cuprinde injectarea plasmei bogate in plachete (PRP) in peretele anterior al vaginului si  paraclitoriduan, declansand inmultirea celulelor stem si cresterea tesutului. Factorii de crestere eliberati din PRP activat promoveaza productia de colagen si elastina in interiorul vaginului si in jurul clitorisului, determinand dilatarea acestuia datorita ingrosarii tesuturilor, conducand la o stimulare mai usoara, la cresterea sensibilitatii in timpul actului sexual si la imbunatatirea hidratarii vaginale.

                PRP – Vaginal la CM Medexpert

Cui se adreseaza PRP vaginal?

Oricarei femei care sufera de:
-incontinenta urinara;
-femei cu tulburari orgasmice, mai ales daca exista o dorinta scazuta;
-uscaciune vaginala cu disconfort crescut;
-dispareuniea.

Potrivit Journal of Obstetrics and Gynecology, aprilie 2011:

10% (1 din 10) femei sufera de tulburari de excitare sexuala si 5% (1 din 20) femei sufera de tulburare orgasmica.

Ce este implicat in procedura?

PRP contine o concentratie mare de trombocite si proteine bioactive care duc la eliberarea factorilor de crestere esentiali pentru promovarea formarii colagenului si a elastinei.

Cat dureaza procedura?

Intreaga procedura de la colectarea sangelui pana la procesarea si reinjectarea in zona de tratament dureaza aproximativ o ora.

Tratamentul este dureros?

Se efectueaza anestezie locala astfel incat sa nu se simta nici un disconfort in timpul procedurii.

Cat de repede sunt observate rezultatele si cat timp dureaza?

Se produce o crestere imediata a volumului, ceea ce duce la rezultate imediate notabile. Deoarece PRP este o forma de Medicina Regenerativa, formarea de nou colagen si elastina conduce la ingrosarea si inasprirea pielii mucoaselor timp de aproximativ 9-12 luni.

Cat de des trebuie reluat tratamentul?

Chiar daca un singur tratament functioneaza de pana la 9-12 luni, PRP este temporar. Este necesara o repetare a procedurii, de obicei, la aproximativ 6 luni de la ultimul tratament.

Dupa cum s-a mentionat mai sus, PRP este o forma de Medicina Regenerativa si are efecte cumulative, deci este perfect sigur sa aveti tratamente de rapel mai devreme de 9 luni daca doriti.

Rezumand, efectele PRP vaginale dureaza pana la 9-12 luni.

Dr. Daisa Delia

Competente:

 • ecografii mamare
 • ecografie ginecologice
 • laparoscopie ginecologica
 • Chirurgie mamara / a sanului
 • colposcopie
 • chromopertubatia (vizualizarea si repermeabilizarea trompelor uterine in vederea corectarii problemelor de infertilitate tubara)
 • tratamentul chirurgical a patologiei colului prin metoda LEEP

Domenii de interese deosebite:

 • patologia premaligna si maligna a colului uterin
 • patologia benigna si maligna a sanului
 • investigarea cauzelor de infertilitate
 • fertilizare in vivo
 • ecografia mamara