Medicina Interna

   Medicina interna este impreuna cu chirurgia una dintre cele mai importante si mai vaste ramuri ale medicinii. Medicina interna se ocupa cu diagnosticarea, terapia si prevenirea bolilor organelor interne. In practica, un medic internist insa (mai ales in spitalele mai mici), este confruntat cu simptome si boli din toata gama medicinii – de la dermatologie pana la neurologie.

Medicina Interna Cluj

   Scopul medicului internist este de a conduce o ancheta (anamneza), de a aduna indicii ce se prezinta sub forma de simptome care intereseaza diverse organe. Stabilind legaturi intre aceste simptome judecata medicului internist duce la stabilirea unui diagnostic. O parte a pacientilor care ni se adreseaza sufera de mai multe afectiuni si necesita tratamente multiple. Prin adresarea in serviciul de interne pacientul poate evita excesul de consulturi medicale care pot sa nu fie necesare. Medicul internist este cel care analizeaza aceste situatii si decide care afectiune necesita si un consult sau un tratament supraspecializat. De asemenea poate coordona schemele terapeutice astfel ca sa nu apara interactiuni medicamentoase sau reactii adverse ale medicamentelor administrate.

   Principalele boli tratate si diagnosticate de catre medicina interna sunt cele cardiovasculare, pulmonare, hepato-biliare, de tub digestiv, renale, osteo-articulare, boli de sange, boli de sistem, boli endocrine, de nutritie si metabolism. Medicii de familie sau generalisti obisnuiesc sa trimita la internist pacientii cu mai multe afectiuni concomitente sau pe cei cu simptome neclare, vagi, greu de incadrat.

   In cazul in care apare o situatie mai speciala, o afectiune mai deosebita, medicul internist trimite bolnavul la un specialist: cardiolog, pneumolog, gastroenterolog, nefrolog, reumatolog, hematolog, oncolog, etc.

    In cadrul Centrului Medical Medexpert se pot efectua o gama larga de investigatii :

  • Examen clinic care include anamneza, determinarea TA, examen obiectiv;
  • Indicele de masa corporeala (IMC)- categoriile de IMC, determinand pe baza unor date statistice  daca greutateapacientului este ideala, este  supraponderal sau obez;
  • EKG cu 12 derivatii cu interpretare;
  • Investigatii paraclinice: analize de laborator;
  • Investigatii imagistice ( ecografie abdominala).
Preturi medicina interna medexpert