Psihologia copilului

PSIHOLOGIA COPILULUI SI ADOLESCENTULUI 

… pentru parinti preocupati de dezvoltarea armonioasa a copiilor lor!

Esti pe punctul de a devenii parinte sau te bucuri deja de prezenta copiilor in viata ta? Daca DA, inseamna ca ai inceput confruntarea cu provocarile acestui rol: rabdare, intelegere, perseverenta, momente unice, satisfactii, esecuri, ingrijorare, confort si siguranta, negocieri, impliniri, frustrari, inocenta, zambete, si nu in ultimul rand, multa iubire!
De la bun inceput, nou-nascutul intra intr-un “joc” de cunoastere si descoperire a universului care-l inconjoara. In acest “joc”, personajele principale, copilul si parintele, se influenteaza reciproc, fiecare ajustand comportamentul si personalitatea celuilalt. Pe masura ce copilul creste, universul sau se extinde, “jocul” cunoasterii devenind din ce in ce mai complicat.


Uneori nu reuseste sa faca fata regurilor si elementelor acestui “joc”, dar totusi inceraca sa se adapteze, chiar daca nu prin cele mai potrivite comportamente si atitudini. In astfel de momente, mai mult ca oricand, e datoria noastra, a adultilor, sa incercam sa-l ajutam.

     In cadrul unor programe special structurate, bazate pe metode si tehnici psihologice, specialistii nostri in psihologia copilului si adolescentului, iti vin in ajutor prin urmatoarele servicii :

  • Evaluarea initiala a potentialului copilului si creearea un program de interventie personalizat,
  • in functie de nevoile copilului;
  • Evaluarea copiilor cu tulburari de dezvoltare dar si alte tulburari (cauze, manifestari, prevalenta, diagnostic, tratament);
  • Interventie de specialitate (terapie cognitiv-comportamentala, ocupationala, terapie prin joc, art-terapie, metode si tehnici interactive de dezvoltare a creativitatii si inteligentei emotionale);
  • Consiliere psihologica a familiei copilului cu tulburari de comportament sau de dezvoltare;
  • Evaluarea calitatii relatiei parinte–copil, identificarea tipului de atasament si a posibilelor tulburari reactive de atasament;
  • Workshop-uri si seminarii axate pe tematica psihologiei copilului si adolescentului cat si pe dezvoltarea abilitatilor parentale.  

    IMPORTANT DE RETINUT : spre deosebire de adulti, cei mici rareori se pot identifica ca persoane cu probleme de 

comportament/emotionale. Un copil cu un temperament dificil, hiperactiv sau incapatanat, nu este rau, ci sufera. Un
copil trist, temator, lipsit de interes si incredere in sine, nu este rau 

intentionat ori neadaptat; el doar sufera. Tie ca parinte, si noua ca specialisti, impreuna ne revine sarcina de a descoperi ce anume il afecteaza, si de a-i oferi exact ceea ce-i lipseste, asigurandu-i copilului o dezvoltare armonioasa.