Homeopatia

Consultatii de homeopatie in trei limbi: romana, maghiara, engleza!   

                                                                               ”Nu poti vindeca trupul, fara sa vindeci sufletul”.  (Socrate)

Homeopatia este o medicina holistica descoperita si descrisa de medicul german Dr. Samuel Hahnemann (1775-1842). Nemultumit de procedurile agresive, cu numeroase efecte adverse ale medicinii vremii sale, Dr. Hahnemann a cautat cu meticulozitate  metode de vindecare eficiente, cu efecte adverse cat mai reduse. Astfel a descoperit legea similitudinii (cunoscuta inca de pe vremea lui Hippocrates si descrisa apoi si de Paracelsus), conform careia o substanta care produce un set de simptome daca este administrata unei persoane sanatoase, va vindeca aceleasi simptome aparute la un organism bolnav, daca este administrata in dilutie homeopatica.

Remediile homeopate sunt facute din substante naturale (minerale, plante, animale) care urmeaza un proces de diluare si dinamizare (potentare). Astfel se obtin doze foarte-foarte reduse, lipsite de toxicitate si efecte adverse. Fiind vorba de doze infinitezimale, ele nu provoaca dependenta, dar stimuleaza tendinta naturala a organismului spre vindecare.

Consultatia homeopatica

Prima consultatie homeopatica dureaza aprox. o ora si jumatate, in cursul careia sunteti intrebat despre ce va supara in momentul actual, dar si despre bolile anterioare ale dvs., problemele de sanatate care au aparut de-a lungul anilor in familia dvs. Ne intereseaza, de asemenea, caracteristicile dvs. ca persoana, temperamentul, preferintele, modalitatile (ce va face sa va simtiti mai bine, ce va inrautateste starea), obiceiurile legate de somn, visele, fobiile, sentimentele si senzatiile. Toate acestea va pot parea neobisnuite, dar ele sunt esentiale pentru a va gasi remediul corect.

Dupa consultatie urmeaza un procedeu mai lung si mai lent, numit repertorizare, pe parcursul caruia are loc procesarea si analiza informatiilor primite de la dvs., in vederea alegerii remediului potrivit.

Acest remediu nu rezolva doar problemele dvs. de sanatate, dar va face sa va simtiti mai bine pe mai multe niveluri: veti avea mai multa energie, vitalitate, veti experimenta o stare de bine mental si emotional. In unele cazuri starea aceasta de bine se instaleaza repede, alteori imbunatatirea apare treptat.

Dupa ce ati luat remediul poate sa apara si o agravare trecatoare a simptomelor dvs., sau pot sa reapara simptome mai vechi. Acesta este un semn ca remediul actioneaza si va fi urmat de imbunatatirea starii dvs. de sanatate.

Tratamentul homeopat

Homeopatia reprezinta a doua cea mai folosita metoda medicala in lume, iar popularitatea ei este in continua crestere.

Homeopatia se poate aplica pentru o larga varietate de conditii, acute sau cronice. In patologiile avansate, unde vindecarea nu mai este posibila, homeopatia contribuie la imbunatatirea calitatii vietii prin ameliorarea simptomelor.

Prescriptia remediului este strict individualizata.

Exemple de boli unde homeopatia este eficienta:

 • Stari acute – rinite, angine, otite, adenoidite, bronsite, tuse persistenta, cistite, etc;
 • Traumatisme – entorse, luxatii, fracturi;
 • Probleme emotionale – depresii usoare, stari de anxietate, atacuri de panica, fobii, doliu prelungit;  
 • Dificultati de invatare, tulburari de comportament la copii, ticuri, enuresis;
 • Stari de oboseala cronica, stari postvirale;
 • Sindromul intestinului iritabil;
 • Alergii, astm bronsic;
 • Cefalee, migrene;
 • Eczeme, psoriazis;
 • Sindrom premenstrual, tulburari legate de menopauza;
 • Probleme legate de sarcina, nastere, lauzie;
 • Efect paliativ in boli avansate (SM, cancere).

Pentru programari va rugam sa ne sunati la umatorul numar de telefon   :  0264 – 456 922