Aromaterapia

Beneficiile uleiurilor esentiale

Atunci cand vine vorba despre remedii naturale , unele dintre cele mai eficiente si mai valoroase sunt, cu certitudine, uleiurile esentiale chemotipate, care in ultimii ani sunt tot mai studiate, apreciate, iubite. In timp ce medicina alopata are rolul ei foarte bine stabilit si pretuit si terapiile alternative sunt instrumente la indemana, care ne echilibreaza si au grija de starea noastra generala, astfel incat sa fim cat mai rar nevoiti sa apelam la substantele de sinteza.

Exista cateva motive pentru care tot mai multi oameni aleg sa isi echilibreze starea de sanatate si sa-si imbunatateasca calitatea vietii folosind uleiurile esentiale.

In primul rand, e important de stiut ca uleiurile esentiale influenteaza in acelasi timp toate planurile: fizic, psihic, emotional si spiritual. Ele lucreaza la conectarea  corpului si al spiritului intre ele, in asa fel incat acest lucru sa se traduca printr-o stare generala buna. Avand efecte pe toate planurile, sunt extrem de versatile. Un ulei esential poate fi folosit pentru a echilibra sanatatea fizica si/ sau emotionala a unei persoane.

Sunt foarte potente. Uleiurile esentiale sunt extracte  din plante, care ofera regenerare, intarire si echilibrare, cu efecte secundare minime, uneori inexistente. In foarte multe dintre situatii, una sau doua picaturi sunt suficiente pentru a obtine efectul dorit.

Uleiurile esentiale sunt, in general, sigure. Exista putine contraindicatii si masuri de siguranta. Atunci cand sunt folosite responsabil, cu informare prealabila, la nevoie si cu respect pentru noi si pentru natura, siguranta este implicita.

Uleiurile esentiale ne pot deveni cei mai buni prieteni si cele mai valoroase instrumente pentru a ne sustine sanatatea si frumosetea interioara si exterioara.. Exista situatii in care chiar daca nu alegem uleiul potrivit pentru un anumit scop, efectele lui benefice se resimt pe alte planuri sau rezolva alte dezichilibre.

Au viata lunga. Atunci cand uleiurile esentiale sunt depozitate in sticle bine inchise, in medii racoraoase(temperature camerei) si uscate, ferite de lumina si caldura, termenul de valabilitate este destul de mare. Exista cateva exceptii, uleiuri care sunt predispuse la oxidare si a caror valabilitate este mai scurta, dar acestea sunt putine si este indicat sa le achizitionam in cantitati mai mici pentru a le inlocui mai des.

Fiecare persoana care foloseste deja uleiurile esentiale chemotipate va avea propria lista de motive pentru care o face. Sunt persoane care urmaresc intarirea organismului, altele care sunt foarte atente la efectele secundare ale medicamentelor de sinteza si atunci prefera variantele naturale, persoane care urmaresc mai ales efectele pe plan emotional, persoane care invata sa traiasca cat mai natural. Si lista poate sa creasca mult. Un lucru este cert, insa: orice ai urmari, uleiurile esentiale iti pot deveni cu adevarat… esentiale!

Pentru mai multe detalii despre beneficiile si masajul cu ajutorul uleiurilor esentiale va stam la dispozitie la numarul de telefon – 0747 294 000.