Rolul masajului in digestie

Rolul masajului in digestie

Masajul este bine cunoscut pentru efectele benefice asupra organismului fiind folosit ca si un tratament complementar care poate ajuta la reducerea stresului, precum si a durerii si a disconfortului asociat cu anumite tulburari digestive, incluzand sindromul colonului iritabil, colita ulcerativa, boala Crohn, si constipatie cronica. Masarea zonei din jurul ombilicului amelioreaza blocajele din tractul digestiv si colon si optimizeaza functia organelor. Masajul abdominal ajuta si la reducerea stresului. Cand nivelul de stres este ridicat, glandele organismului elibereaza substante  precum cortizol, numit si hormonul de stres, care are actiune coroziva asupra organelor interne.

Rolul masajului in digestie medexpert

Masajul abdominal este util in restabilirea echilibrului psihologic si emotional, prin suportul oferit colonului si intestinelor pentru eliminarea toxinelor.

Masajul de stimulare a digestiei este necesar in primul rand pentru pacientii cu un tranzit lent, imbunatatind semnificativ procesul de digestie. Este foarte important ca acest tip de masaj sa nu se efectueze niciodata dupa masa, ci doar la cel putin o ora, o ora si jumatate de la ultima masa.

Fie ca vorbim despre masajul de relaxare, in urma caruia corpul se elibereaza de stresul cotidian, sau de masajul terapeutic, care se adreseaza unor anumite disfunctionalitati si este recomandat de catre un specialist, masajul poate avea efecte benefice asupra organismului dumneavoastra atata timp cat este facut de un specialist.