Medicina interna prin CAS

Consult gratuit medicina interna cu bilet de trimitere

Medicina interna prin CAS

Nu ignora semnalele corpului tau! Fa-ti un consult gratuit medicina interna cu bilet de trimitere de la medicul de familie. In plus, iti oferim o gama completa de servicii medicale de calitate, la preturi accesibile.

Medicina interna este ramura medicala care abordeaza corpul in ansamblul sau si se ocupa de diagnosticul si tratamentul non-chirurgical al majoritatii afectiunilor care afecteaza adultii (cum ar fi plamanii, inima, stomacul, ficatul, intestinul, sistemul urogenital si altele), acum puteti beneficia de consultatii de specialitate si cu ajutorul biletului de trimitere de la medicul de familie.

In cazul in care medicul nostru de medicina interna, aflat in contract cu casa de asigurari, identifica anumite suspiciuni care nu se incadreaza in sfera sa de competenta, acesta poate emite un bilet de trimitere catre o alta specialitate, tot cu decontare prin casa de asigurari, sau poate recomanda analize de laborator si investigatii imagistice respectand protocoalele in vigoare.

Specialistul in medicina interna trateaza cazuri complexe cu afectare multipla a organelor si stabileste planul de actiune pentru pacientii cu multiple patologii.

Cand este indicat sa consultati un medic internist?

Daca nu stiti la ce medic sa apelati, este recomandat sa incepeti cu un consult la un medic internist. Prin intermediul acestui consult, pacientul poate evita suprasolicitarea cu consulturi medicale care ar putea sa nu fie necesare. Medicul internist realizeaza evaluarea initiala, prescrie tratamentul adecvat si, in situatia in care sunt necesare investigatii suplimentare, recomanda pacientul unui specialist corespunzator (de exemplu, in caz de diabet zaharat, pacientul este indrumat catre un diabetolog, sau in caz de suspiciune de cancer, pacientul este trimis la un chirurg sau oncolog).

Daca prezentati simptome vagi sau neclare, care nu par sa fie legate de un anumit organ, cum ar fi: febra, oboseala, scadere in greutate, lipsa de pofta de mancare, starea generala proasta, slabiciune, dureri abdominale, dureri lombare sau orice alte simptome, este util sa efectuati o consultatie initiala la un medic specialist in medicina interna.

Ce afectiuni trateaza medicul internist?

 • Probleme cardiace: hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica cronica, fibrilatie atriala, insuficienta cardiaca
 • Afectiuni pulmonare: bronsita cronica, astm bronsic, BPOC, pneumonie, traheobronsita acuta
 • Afectiuni gastrointestinale: gastrita, reflux gastroesofagian
 • Boli hepatice: hepatita cronica, ciroza compensata
 • Afectiuni ale tractului biliar: dischinezie biliara
 • Afectiuni intestinale: colon iritabil
 • Probleme renale: litiaza renala, infectii de tract urinar, pielonefrita, insuficienta renala cronica incipienta
 • Tulburari hematologice: anemii, depistare a altor boli grave (limfoame, leucemii)
 • Afectiuni ale sistemului osteoarticular: poliartrita, discopatii vertebrale care nu necesita interventii chirurgicale
 • Tulburari metabolice: dislipidemii, guta sau hiperuricemii

Cum se desfasoara consultul de medicina interna?

Procesul de consult in medicina interna incepe cu anamneza pacientului. Interactiunea cu pacientul detine o importanta deosebita, deoarece prin abordarea detaliata a simptomelor si istoricului medical se poate ajunge la o posibila diagnosticare a afectiunii, fara necesitatea suplimentara de investigatii. Anamneza furnizeaza informatii despre antecedentele medicale personale si familiale, modul de viata, obiceiuri alimentare, utilizarea medicamentelor, alcoolului si tutunului. De asemenea, se iau in considerare aspecte legate de nivelul de activitate fizica, rutina de somn, probleme psihologice, emotionale, relationale si financiare, toate aceste detalii contribuind la evaluarea starii generale de sanatate.

Examenul fizic reprezinta o alta componenta esentiala a consultului de medicina interna. Acesta implica investigatia vizuala a pacientului, ascultarea sunetelor specifice la nivelul organelor interne, masurarea tensiunii arteriale si a pulsului, examinarea prin atingere si percutie a zonelor specifice ale corpului.

Pentru a beneficia de consulatii gratuite de medicina interna CAS este obligatoriu sa va prezentati cu:

 • un bilet de trimitere de la medicul de familie – valabil;
 • bilet de trimitere de la un alt medic specialist care este in contarct cu casa se sanatate;
 • cardul de sanatate.

Pentru lista completa de servicii si pentru o programare va rugam sa sunati la call center Medexpert – 0264 456 922 sau puteti completa formularul de programare apasand AICI!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *