Terapia PRP (Platelet Rich Plasma) in ginecologie

Terapia PRP (Platelet Rich Plasma) in ginecologie

Terapia PRP (Platelet Rich Plasma) in ginecologie

Utilizarea terapiei PRP in ginecologia reconstructiva si estetica

O metoda populara pentru vindecarea si repararea leziunilor tisulare este tratamentul cu plasma bogata in trombocite (PRP), care ajuta, de asemenea, la stimularea cresterii. Recent, s-a descoperit ca acest tratament PRP ajuta la stimularea intineririi vaginale.  Este acea plasma imbogatita in factori de crestere (PDGF, TGF-B, IGF, EGF, VEGF) si trombocite, care, odata injectata pacientei prin chemotaxie, atrage la locul injectarii Celule STEM si stimuleaza astfel regenerarea zonei sau repararea acesteia cu propriile celule. Deoarece trombocitele contin factori de crestere care vindeca, de asemenea, tesutul deteriorat, pot intari si regenera tesutul vaginal, crescand in acelasi timp fluxul de sange in zona, precum si lubrifierea.

Cum functioneaza tratamentul cu PRP?

Aplicatiile practice ale tratamentului PRP vaginal includ tratarea problemelor cu care se confrunta multe femei, cum ar fi vezica hiperactiva si incontinenta urinara, dar poate fi folosit si ca tratament pentru disfunctia sexuala.

Procesul de PRP vaginal implica injectarea de plasma bogata in trombocite in peretii vaginali sau clitoris, factorii de crestere din PRP crescand productia de colagen si elastina de catre organism. Aceste proteine ​​naturale sunt cruciale in procesul de intinerire, tratamentul cu PRP vaginal ajutand la catalizarea si accelerarea acestui proces de productie.

Se obtine prin extragerea de sange din corpul dumneavoastra, care este apoi pus intr-o centrifuga pentru a separa PRP de restul sangelui. Produsul este apoi injectat inapoi in zonele conturate pentru tratament, ceea ce reprezinta inceputul procedurii de intinerire vaginala. Una peste alta, acest tratament PRP vaginal poate fi terminat in aproximativ 30 de minute, facandu-l foarte potrivit pentru persoanele ocupate cu un program strans.

Rezultate dupa tratamentul cu PRP

Rezultatele tratamentului de intinerire vaginala ar trebui sa fie vizibile destul de repede dupa terminarea primei sedinte de tratament. Pentru diversele utilizari medicul  recomanda numarul de sedinte, acestea fiind efectuate la 4-6 saptamani distanta, existand protocoale bine definite pentru fiecare indicatie.  Imbunatatirile aduse vaginului ar trebui sa fie din ce in ce mai vizibile pe parcursul anului, deoarece este un proces de vindecare treptata. Pielea ta mucoasei ar trebui, de asemenea, sa devina mai stransa si mai groasa, dar retineti ca rezultatele tratamentului cu PRP pot varia in functie de pacineta. Discutati acest lucru cu medicul dumneavoastra in timpul sedintei de consultare inainte de tratamentul cu PRP daca aveti nelamuriri.

Rezultatele dureaza aproximativ un an si ceva si se recomanda un tratament complet dupa 12 luni. Medicul dumneavoastra va fi la indemana pentru a va oferi indrumari si sfaturi de specialitate cu privire la cazul dumneavoastra particular. Pe langa ingrijirea extrem de profesionala, Centrul medical Medexpert din Cluj – Napoca  garanteaza ca detaliile tratamentului dumneavoastra vor fi pastrate strict confidentiale si ca confidentialitatea completa este asigurata.

Faceti o programare la noi si discutati cu medicii nostri!

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *