Ginecologie Cluj - totul despre ginecologie

GINECOLOGIA – ce e important de stiut, cand trebuie sa mergem la control, la ce sa ne asteptam, ce sa discutam cu medicul ginecolog?….

Ginecologie Cluj - totul despre ginecologie

Ginecologul este acel medic specializat in sanatatea reproducerii feminine. El ofera servicii de sanatate sexuala si reproductiva, diagnosticheaza si trateaza anumite disfunctii sau tulburari sexuale sau hormonale, probleme legate de menstruatie sau infectii cu transmitere sexuala. Ginecologul abordeaza inclusiv probleme de fertilitate si planning familial iar cei mai multi sunt specializati si in obstretica – ramura ginecologiei care se ocupa de fertilitate, sarcina si nastere.

Toate studiile de specialitate converg catre o singura recomandare puternica: aceea de a face o vizita la ginecolog macar o data pe an, pentru un screening complet. Vizitele regulate la o clinica de ginecologie ne permit sa fim la curent cu modul in care putem sa ne mentinem un stil de viata sanatos si sa minimizam riscurile ce pot aparea, indiferent de varsta.

Se recomanda ca pana la varsta de 30 de ani, sa mergem o data pe an la un consult ginecologic, insotit de o ecografie transvaginala si de efectuarea unui test Babes-Papanicolau. Tot anual, sa efectuam o ecografie senologica – acea examinare a sanilor cu ajutorul ultrasunetelor.

Intre 30 si 40 de ani, pe langa investigatiile enumerate mai sus, adaugam anual o ecografie mamara si un test HPV (care se va relua o data la 3 ani).

Dupa varsta de 40 de ani, la toate aceste proceduri efectuam obligatoriu mamografia – poate cea mai importanta investigatie ce poate depista precoce un cancer de san!

Toate aceste aspecte au fost luate in calcul atunci cand am pus bazele specializarii Ginecologie in Clinica Medexpert si am cooptat in echipa unii dintre cei mai buni specialisti ginecologi din Cluj, am stabilit proceduri clare si, nu in ultimul rand, tarife accesibile pentru consultatii si investigatii!

Cand e bine sa mergem la cabinetul de Ginecologie?

Ar trebui sa ma ingrijorez daca simt o durere usoara la nivelul sanilor? Cand ar trebui sa fac testul Babes Papanicolau? Ce inseamna ovare polichistice? Cum pot depista daca am sindromul HPV si cum se transmite acesta? Oare este timpul sa merg la ginecolog cu fiica mea? Ar trebui sa merg la control daca am simtit un chist la palpare? Ce pot face eu daca am in familie istoric de cancer ovarian? …

Daca ati inceput tot mai des sa va puneti astfel de intrebari, atunci este cazul sa mergeti la un consult ginecologic!

Specialistii din cadrul clinicii noastre sunt pregatiti sa va raspunda la toate intrebarile si sunt temeinic pregatiti sa efectueze controale de specialitate, cu aparatura performanta, astfel incat orice afectiune sa poata fi depistata din timp sau tratata corespunzator, pe parcursul evolutiei bolii.

Detinem aparatura de ultima generatie si putem oferi consultatii ginecologice de toate tipurile: screening de rutina, seturi de analize si scheme de tratament adaptate fiecarui pacient, consultatii in regim de urgenta, ecografii abdominale si endovaginale, ecografie mamara sau de sarcina, montari si extractii de sterilet, biopsii de col uterin si multe altele.

La ce sa ma astept cand merg la medicul ginecolog?

E recomandat atunci cand initiem o vizita la medicul ginecolog, sa ne punem ordine in ganduri, sa notam cu exactitate eventuale simptome si toate intrebarile care ne framanta.

In cadrul consultului de specialitate, se va initia evaluarea starii de sanatate, un examen fizic propriu-zis, care sa includa masurarea semnelor vitale standard si evaluarea starii generale de sanatate, indicele de masa corporala, palparea abdomenului si a ganglionilor limfatici inghinali, o examinare pelviana si o examinare a sanilor. Vi se va solicita istoricul medical, inclusiv istoricul familiei. Veti primi intrebari legate de activitatea dvs. sexuala, de metodele de contraceptie pe care le folositi, istoricul problemelor ginecologice si al interventiilor chirurgicale ginecologice si orice simptome actuale pe care le aveti.

In baza screening-ului, se va stabili o schema de tratament sau alte investigatii ce necesita a fi efectuate. Medicul specialist ginecolog va discuta, de asemenea, modalitati de a va imbunatati starea de sanatate, inclusiv modificari ale stilului de viata.

Este recomandat sa construim o relatie de incredere cu medicul ginecolog, pentru a ne putea simti confortabil atunci cand apar anumite probleme, cand avem intrebari si nedumeriri pe care vrem sa ni le clarificam, atunci cand apar nelinisti si dorim un punct de vedere specializat.

La Centrul Medical Medexpert din Cluj cultivam grija fata de fiecare pacient care ne trece pragul. Si incurajam ca relatia medic-pacient sa fie una bazata pe incredere, pentru ca doar astfel putem avea o comunicare sincera si directa si doar impreuna putem depista si preveni anumite afectiuni, le putem trata in diversele lor stadii de evolutie.

Va asteptam la Medexpert!

 CONTACTEAZA-NE

0264-456922

0758-342178

centrulmedical@mcmedexpert.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *