Evaluarea psihologica, un instrument valoros

Evaluarea psihologica, un instrument valoros

Evaluarea psihologica, un instrument valoros

Psihologia este un domeniu vast, care studiaza gandirea umana, personalitatea si comportamentul unei persoane, emotiile, trairile sale etc. Este strans legata de factorii de mediu si sociali, de influentele mediului inconjurator asupra persoanei respective, acestea punandu-si amprenta direct asupra modului in care oamenii gandesc, simt si actioneaza.

Intelegand exact ce inseamna psihologia, putem sa ne intelegem si sa ne acceptam mai bine pe noi insine, ca indivizi, dar si pe cei din jurul nostru.

Traim intr-o lume din ce in ce mai complexa, cu provocari zilnice pe toate planurile, cu influente majore asupra propriei personalitati si suntem asaltati cu provocari multiple carora trebuie sa le facem fata, sau macar incercam sa le facem fata. In acest punct, psihologia ne poate ajuta sa ne depasim temerile si sa lucram la bunastarea noastra emotionala.

Tinand cont de toate aceste aspecte, este evident ca o evaluare psihologica facuta din cand in cand, preventiv sau pur si simplu de rutina, este foarte importanta.

Evaluarea psihologica este un instrument foarte valoros, des practicat si solicitat de catre angajatori, parinti, cadre didactice si medici de alta specializare.

De exemplu, la momentul angajarii intr-o companie, angajatorul ne va solicita la dosar si evaluarea psihologica, cu scopul de a ne cunoaste mai bine si de a fi sigur ca suntem persoana potrivita pentru a presta munca respectiva.

Pentru copii, evaluarea psihologica este extrem de importanta, deoarece ii poate ajuta in integrarea educationala si depistarea timpurie a unor eventuale probleme de adaptare. La fel, in cazul unor copii cu anumite deficiente, este extrem de utila pentru depistarea nevoilor speciale si integrarea ulterioara. Ca sa nu mai spunem cat de importanta este o evaluarea facuta in primii ani de viata, pentru a se putea depista din pripa eventuale intarzieri in dezvoltare.

Pe adolescenti si tineri, o evaluare psihologica ii poate ajuta in orientarea profesionala. Iar pe plan personal, ii poate conduce catre anumite terapii, daca este cazul de devieri comportamentale sau de probleme de adaptare specifice varstei.

Pe foarte multi dintre noi, o evaluare psihologica facuta la timp ne poate salva intr-un moment-cheie, de anxietate sau depresie.

Sa nu uitam si de clasica evaluare psihologica necesara pentru obtinerea permisului de conducator auto.

Este clara, deci, importanta unei evaluari psihologice, pe multe paliere.

La centrul medical Medexpert din Cluj-Napoca oferim o gama variata de evaluari psihologice – pentru inscriere la concursuri si examene, pentru scoala de soferi, pentru obtinerea avizelor necesare anumitor specializari precum avocatura, notarial sau kinetoterapie.

Poate parea stresanta si intimidanta, dar o evaluare psihologica nu poate decat sa ne ajute. Iar psihologii folosesc teste si grile special concepute pentru a-si putea da seama de comportament, de gandire si pentru a putea indica testare suplimentara sau scheme de tratament.

La cabinetul de psihologie din cadrul Clinicii noastre colaboram cu un specialist psiholog de marca vorbitor si de limba maghiara, pregatit sa ofere cele mai bune consultatii de specialitate, evaluari si sedinte de terapie si consiliere psihologica.

Practicam preturi competitive pe piata medicala din Cluj, pentru ca dvs. sa puteti avea acces la servicii medicale de calitate.

Va asteptam la  Medexpert!

Psihologie

CONTACTEAZA-NE

0264-456922

0758-342178

centrulmedical@mcmedexpert.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *