Medicina interna la Centrul Medical Medexpert din Cluj

Medicina Interna – un puzzle de diagnostice

Medicina interna la Centrul Medical Medexpert din Cluj

In acest articol, vom incerca sa descriem la ce se refera aceasta ramura a medicinei si sa va prezentam beneficiile pe care le ofera.

Sa ne gandim la Medicina Interna ca la un puzzle! Cei care se specializeaza in aceasta ramura, sunt instruiti sa puna cap la cap toate piesele, pentru a obtine un diagnostic clar.

Privim Medicina Interna ca pe acea specialitate medicala complexa ce evalueaza in ansamblu atat istoricul pacientului, cat si starea lui actuala de sanatate.

Specialistii in medicina interna pot privi organismul ca pe un tot unitar, leaga intre ele simptome, stari si reactii si pot asigura tratamentul in ansamblu al multor afectiuni de care sufera majoritatea adultilor, in special la organele interne. Iar daca vor considera ca trebuie o opinie si mai aplicata, atunci trimit bolnavul la un specialist, cum ar fi la cardiolog, pneumolog, nefrolog, hematolog etc.

Internistii sunt recunoscuti si pentru faptul ca pot intelege modul in care problemele dintr-o zona a corpului pot afecta alte zone. Si este foarte important acest aspect, pentru ca, sa fim seriosi, multi dintre noi ne intalnim cu situatia in care tratam strict o afectiune si urmam un anumit tip de tratament, in detrimentul altei afectiuni sau al altui organism care poate avea de suferit ulterior. Din acest motiv, internistii sunt cei care analizeaza ansamblul si decid care afectiune necesita si un consult sau un tratament supra-specializat. De asemenea, coordoneaza schemele de tratament, astfel incat sa nu apara suprapuneri de medicatie sau reactii adverse determinate de consumul simultan si nepotrivit al mai multor medicamente.

De ce este indicat sa mergem anual la o examinare de Medicina Interna?

Scopul unui examen anual este mai presus de sanatatea insasi. Este sansa pe care ne-o oferim, de a ne cunoaste mai bine propriul organism si de a intelege diverse reactii, simptome, stari.

Examenele anuale sunt, de asemenea, un moment excelent sa vorbim cu medicul curant despre stilul nostru de viata, despre deprinderi si comportamentul de zi cu zi, astfel incat sa putem preveni boli mai grave. Putem compara analizele de laborator pe care le facem de la an la an, pentru a fi siguri ca nu apar diferente majore sau ca nu este cazul de ajustarea eventualelor tratamente.

La Centrul Medical Medexpert din Cluj am cooptat medici bine pregatiti, cu care sa putem colabora dupa criterii bine definite – sa fie dispusi la discutii si conlucrare, sa fie empatici si comunicativi. Adica impreuna sa putem privi dincolo de afectiunea propriu-zisa si sa punem totul in context, sa construim mici ansambluri personalizate, pentru fiecare pacient in parte.

Cautati un profesionist medical in Cluj? Daca da, ne-ar placea sa va ajutam! Specialistii de la Medicina Interna din cadrul centrului medical Medexpert din Cluj-Napoca au toata calificarea sa va ofere cele mai precise consultatii si tratamente. Clinica noastra ofera consultatii generale si investigatii complexe, ecografii abdominale, articulare, EKG cu 12 derivatii cu interpretare, teste de spirometrie, consultatii de diabet si boli de nutritie etc.

Suntem o adevarata echipa, ne bazam unii pe altii si discutam interdisciplinar, astfel incat sa putem lua cele mai bune decizii, in favoarea dvs, a celor ce ne trec pragul!

Pentru mai multe informatii  si programare va rugam sa accesati pagina:

Medicina Interna

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre serviciile pe care vi le putem oferi!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *